nlc.hu
Életmód

Szülés a Margit Kórház udvarán

Nem vették fel a telefont a szülészeten, a Margit Kórház udvarán szült a kismama

Rossz épületnél próbálkozott bejutni a kórházba a vajúdó kismama....

Kedden hajnali négy körül érkezett férjével egy kismama az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portájához. Az agglomerációból indultak, jelezték, hogy az asszony rövid vajúdást követően rögvest szülni fog, így szeretnének mielőbb eljutni az illetékes osztályra. A Magyar Hang szerint a portaszolgálat telefonon próbálta elérni a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony azonban már ülni sem bírt, úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra. 

A szülés beindult, így az udvaron nem jutottak túl. A férj véres ruhában, ordítva rohant segítséget szerezni, de nem járt időben sikerrel, a kisbaba az aszfalton született meg – él a drámai leírással a lap.

A kórház sajtóosztálya megerősítette értesülésünket. Mint írták: „2022. 10. 04-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Intézményünk több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal. A Szülészeti osztály az A épületben található, melynek megközelítése az udvaron keresztül lehetséges. Mivel a portaszolgálatot ellátó külsős kollégák nem egészségügyi végzettségű személyek, átirányították az osztályra a beteget és telefonon jelezték érkezésüket. A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget. Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak.”

Szent Margit Kórház

MTVA/Bizományosi: Róka László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top