Életmód

Mint a filmeken: a repülőn indult be a szülés, és pont akadt egy orvos, aki levezeti

Igaz, gégész orvos, de minden beugrott neki, amit az egyetemen tanult.

Alena Fedcsenko gégész orvos a munkát maga mögött hagyva Vietnám felé repült, hogy ott töltse jól megérdemelt pihenését. A munka azonban mindenkit utolér: egyszer csak a gép legénysége feltette a kérdést, hogy van-e orvos a gépen – írja meg a nem mindennapi történetet az Index. Fedcsenko jelentkezett, és hamarosan szembesült is a feladattal: egy utasnál beindult a szülés

Képünk illusztráció Fotó: Unsplash

Állítása szerint azonnal beugrott minden, amit az egyetemen tanult, felhúzta a kesztyűt, és nekilátott felkészíteni a leendő anyát. A szülés 15-20 perc alatt lezajlott, komplikációk nélkül. Fedcsenko szerint a gyerek nem volt koraszülött, ami azért érdekes, mert a Qatar Airways nem engedi, hogy valaki a terhesség 36. hetében vagy az után velük repüljön.

A thai anyukát és az újszülöttet kirakták Kalkuttában, és hosszas várakozás után onnan folytatták tovább útjukat Thaiföldre. Az útnak ezt a szakaszát Alena Fedcsenko már a business osztályon, pezsgőzve élvezte, írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top