nlc.hu
Család

Halottnak nyilvánította a bank az élő házaspárt

A bank szerint meghalt a házaspár, de nagyon is élnek

A brit házaspárt nagyon megviselte, hogy a bankjuk elhunyttá nyilvánította őket.
Koporsó

Egy házaspár alig tért magához, amikor megtudták, hogy a bankjuk elhunytnak nyilvánította őket. A 63 éves Ben Gibson egy kártyaprobléma miatt hívta fel a Halifax bankot, és az ügyintéző közölte vele, hogy Gill, a felesége meghalt, miközben a nő a nappaliban ült.

Így zajlott az abszurd beszélgetés:

– Elnézést, uram, de a felesége elhunyt – mondta a bank munkatársa a telefonba.
– Az nem lehet, a nappaliban van, szeretne beszélni vele? – válaszolt az idős férfi, de a bankost ez nem érdekelte.

A megpróbáltatásaik azonban itt nem értek véget. Még abban a hónapban kaptak egy részvétnyilvánító levelet a járműnyilvántartótól, amelyben azt írták, hogy Ben is meghalt, és nem kapnak több kifizetést a banktól.

A Stratford-Upon-Avonben lakó házaspár személyesen ment be a pénzintézethez, hogy bebizonyítsák, egyáltalán nem haltak meg, hanem nagyon is élnek. Bár ez a helyszínen elég nyilvánvaló volt, ez sem volt elég ahhoz, hogy azonnal újranyissák a számlájukat. A bank szerint egy külső ügynökség jelentette be Gill halálát, de hogy miért fordulhatott elő a tévedés, illetve hogy Bent miért nyilvánították elhunytnak, arra nem adtak magyarázatot.

A házaspár arra gyanakszik, hogy valaki rosszindulatból közölte a bankkal, hogy meghaltak, vannak ugyanis olyan oldalak, ahol ezt egyszerűen meg lehet tenni. Szerencsére másik bankszámlán is volt pénzük, így anyagilag át tudták vészelni az időszakot, de az üggyel járó stressz és a rengeteg ügyintézés nagyon megviselte őket.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top