nlc.hu
Család

Felriasztották az álmából, újraélesztette az anyját

Felriasztották az álmából, újraélesztette az anyját

Fiát kérte meg a 65 éves esztergomi férfi, hogy segítsen, amikor észrevette, hogy a mellette fekvő felesége éjszaka nehezen veszi a levegőt.

Arra ébredt péntek éjszaka egy esztergomi férfi, hogy 65 év körüli felesége nehezen veszi mellette a levegőt álmában. Megpróbálta felébreszteni, de az asszony nem reagált. A férfi ezért felkeltette a fiát. A fiú rögtön mentőt hívott és a tapasztalt mentésirányító utasításai alapján megvizsgálta édesanyját, aki ekkor már nem is lélegzett – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Mentőautó

Képünk illusztráció (fotó: OMSZ Facebook-oldala)

A telefonos instrukciók szerint azonnal megkezdte az anya újraélesztését, miközben a Mentésirányítás riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a helikoptert is. A mentők perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és az asszonyt stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top