

A megnövekedett rezsiárak, az elszállt alapanyagárak egyre több vendéglátóhely kénytelen bezárni, hasonló okokból a nagy múltú Hauer Cukrászda és Kávéház tulajdonosai sem tudták tovább vinni az üzletet. Az okok között ezeket sorolták fel: gazdasági környezet, hátrányos hatás, energiaárak, alapanyagárak, csökkenő turizmus, vendégszám.
Egy friss Facebook-posztban most árnyalták a bezárás okát. „Amikor hétfőn kikerült egy sokadik poszt az oldalra, senki sem gondolta, hogy ekkora visszhangja lesz. Bárcsak mindig így működne a Facebook, és a sokadik Rákóczi-túrósunk tojáshab-perzseléses videója után is ilyen elérési statisztikák lettek volna! Akkor lehet, hogy nem itt tartanánk! Sajnos ez már a múlt” – írják az oldalukon.
Hozzáteszik, hogy a valódi probléma ott kezdődött, amikor nem érkezett meg a július rendszerhasználati díjról a számla, és szeptemberben jöttek a villanyszerelők és kikapcsolták értesítés, figyelmeztetés nélkül.
„A dolog pikantériája, hogy már készültünk a hétvégi jazzkoncertre és néhány rendezvényre, így feltöltöttük a raktárat. Sajnos a hűtők 24 óra alatt leolvadtak, a sütemények kukába kerültek. (Azóta sem kapunk rendszerhasználati díjról számlát!)” – idézi őket az Index.