nlc.hu
Család

Bölcsibezárás a rezsiárak miatt

A rezsiárak miatt bezár egy nyíregyházi bölcsőde, háborognak a szülők

A szülőket váratlanul érte a város döntése, amivel nem értenek egyet.
bölcsi

Más bölcsődébe kell járnia 31 kisgyermeknek decembertől Nyíregyházán. Ennek oka, hogy egy intézményt decembertől határozatlan időre bezárják a növekvő energiaárak miatt – számolt be az RTL Híradó. A Hóvirág bölcsődébe járó 31 kisgyereket más intézményekbe helyezik át. A városi közgyűlés döntött így, mert az energiaárak drasztikus emelkedése miatt csak így tudnak spórolni.

A szülőket erről október végén e-mailben tájékoztatták. Azt mondják, a döntés előtt nem szólnak nekik, hogy ekkora baj, pedig átvállalták volna a költségek egy részét. A Híradónak azt nyilatkozták, felháborítónak tartják, hogy éppen az ő bölcsődéjüket zárják be.

Az érintett szülőknek 3 hetük maradt, hogy eldöntsék, melyik másik intézményben szeretnék elhelyezni a gyereküket. Vannak azonban olyan családok, ahol nincs autó. Nekik plusz fél órát is jelenthet az, hogy eljussanak az új bölcsődébe. Emiatt azt kérték, hogy az önkormányzat vizsgálja felül és vonja vissza a döntést. Választ egyelőre nem kaptak.

A Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint a bölcsődeváltás mentálisan nagyon megterhelheti a kisgyerekeket, árthat nekik a hirtelen változás. 

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top