nlc.hu
Aktuális

Az áram és a gáz ára 2023-ban

Ekkor derül ki, mennyibe kerül majd az áram és a gáz jövőre

Korábban várható a döntés a jövő évi lakossági energiaárakról.
Égő karikák egy gáztűzhelyen

Mostanáig arra lehetett számítani, hogy karácsony környékén döntenek az áram és gáz átlagfogyasztás fölötti, január elsejétől érvényes áráról Magyarországon, ám egy friss rendelet átírta a dátumokat – szúrta ki a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályt a Portfolio.

A döntés nyomán előrébb hozzák az ármegállapítást, a rendelet úgy fogalmaz:

„Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról rendelet a 2023. január 1. és 2023. március 31. közötti időszakra vonatkozó ármegállapítás során a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a lakossági piaci árat az egyetemes szolgáltató által 2022. december 9. napjáig tett adatszolgáltatás alapján, annak megtételét követő legfeljebb 5 munkanapon belül határozza meg.”

Ez azt jelenti, hogy legkésőbb december 16-ig kell várni a döntésre.

A portál szerint október végig nagyot esett a tőzsdei gázár, köbméterenként 450 forintra, de mivel hatalmas veszteséggel néz szembe az MVM gázszolgáltató, nem érdemes abban reménykedni, hogy a kormány lazítani fog a rezsiszabályokon.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top