nlc.hu
Család

Az egyedülálló apa nehéz sorsa

Egy év alatt elvesztette feleségét, házát, beteg kisfiát is egyedül neveli Erik

Nehéz a sorsa a férfinek.

Zsurkó Erik nyakába annyi szerencsétlenség szakadt, ami másnak egy egész életben sem. Tavaly novemberben a felesége, Évi, mindössze 30 évesen a Covid szövődményei következtében elhunyt. Kétéves kisfia, Bence pedig súlyos betegséggel küzd. A műszaki technikusként dolgozó férfinek a munkáját is ott kellett hagynia, hiszen ő ápolta Bencét, akinek két lyuk van a szívében, és a szívbillentyűi sem dolgoznak jól.

Aztán, miközben fiával Budapestre utazott a műtétre, a házuk is kiégett egy kandalló miatt: a tető beszakadt, a ház lakhatatlanná vált, közel húszmilliós a kár.

„Semmink sem maradt, mindenünk elégett. Bence még nem tudja, várja a karácsonyt, a gyógyulása, felépülése érdekében nem is mondhatjuk meg neki, mi történt” – mondta a Blikknek a férfi, akinek most apja, Sándor segít.

A nagymama, Saci szerint az emberek segítsége, önzetlensége volt az, ami talpra állította őket az újabb megrendítő pofonból, hiszen az egész város a Zsurka család mellett van, percenként érkeznek a felajánlások, adományok. Az alpolgármester ideiglenesen felajánlott egy önkormányzati lakást a családnak, és egy helyi céggel is felvette a a kapcsolatot, akik segítenek a ház újjáépítésében: a mérnökök már meg is nézték a házat, nemsokára elkészülnek a tervek, a költségkalkuláció.

apa fiával sétál

Fotó:Unsplash

A koronavírus alatt több hasonló tragédia történt, sok gyerek árván vagy félárván maradt a járvány következtében.

Aki anyagilag támogatná Eriket és Bencét, az ezt a 11600006-00000000-81940378 számlaszámon teheti meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top