nlc.hu
Család

Ferenci Gábor 100 ezer fekvőtámasza

Szívszorító okból csinált 100 ezer fekvőtámaszt egy gyászoló, miskolci apa

A DVTK szurkolói és sportolói is besegítettek neki.
Ferenci Gábor

Százezer fekvőtámaszt csinált meg egy miskolci apa, akinek a 12 éves kislánya tavaly daganatos megbetegedésben halt meg. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, Ferenci Gábor ezzel hívta fel a figyelmet arra, hogy mekkora harcot vívnak a daganatos megbetegedéssel küzdő gyerekek.

Miután ő elment, én nem állhatok meg, nem tehetem ölbe a kezemet, és nem szomorkodhatok, hanem valamit tennem kell. Volt bennem egy tehetetlen düh is, amit úgy gondoltam, vissza kell vezetnem a sportba” – vallotta be Gábor, aki a kislánya halála óta átlagosan napi 200 fekvőtámaszt végzett el.

Az utolsó százat a Diósgyőr szurkolóival és sportolóival együtt nyomta le szombat délután Miskolcon.

Az apa amellett, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen küzdelmes a harc a betegséggel, közben pénzt is gyűjt. A befolyt összeget a megyei kórháznak ajánlotta fel. A támogatott osztály a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztály, a befolyt pénzt műszervásárlásra költi majd az intézmény.

Ma a Szombathely-Haladás meccs előtt a focisták is fekvőtámaszoztak, így hívták fel a figyelmet a pénzgyűjtésre.

Kiemelt kép forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top