nlc.hu
Család

Kilences ikrek

Hazatértek Maliba a kilences ikrek Marokkóból

A babák életük első másfél évét Marokkóban töltötték.
Kilences ikrek

A négy fiúból és öt lányból álló ikrek csapata a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mivel egyetlen szülésből kilencen születtek, és mindannyian életben maradtak.

Édesanyjuk, a 27 éves Halima Cissé 2021 májusában repült Marokkóba, hogy a szülés megfelelő körülmények között folyhasson le. A kisbabák császármetszéssel jöttek világra Casablancában a terhesség 30. hetében.

A csecsemők súlya a születésükkor 500 grammtól 1000 grammig terjedt. Mivel nagy volt a kockázata, hogy az ikrek kis súlyuk és koraszülöttségük miatt egészségügyi problémáik lehetnek, első hónapjaikat a kórházban töltötték.

Később egy lakásba költöztették a családot, ahol a gyerekek 24 órás felügyeletet kaptak az Ain Borja klinikától. Mint apjuk, Abdelkader Arbi első születésnapjuk alkalmából elmondta: mindegyik gyerek más karakter. Vannak köztük csöndesek, de olyanok is, akiknek nagy a hangja, vagy akik azt szeretnék, ha mindig felvennék őket.

„Nagyon különbözőek, de ez teljesen normális” – mesélte a babákról, akik közül többen már másznak, felülnek és kapaszkodva járni is tudnak. Az apa azt is hozzátette, hogy a kilences ikrek nagyon híresek Maliban, és az emberek alig várják, hogy a saját szemükkel láthassák őket.

Forrás: MTI/nlc, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top