nlc.hu
Baba

Koraszülött ikrek

Anyukája pocakjában jelezte a baba, hogy ikertestvére életveszélyben van

Meglehetősen korán, a 31. héten születtek meg nagyon pici súllyal.
Újszülött ikrek

Az ikerterhességek gyakran végződnek koraszüléssel, amire a fiatal anyukát, Leah McBride-ot is felkészítették az orvosok. A babák valójában még maradni szerettek volna a mamájuk hasában, ám egy ijesztő fejlődési rendellenesség közbeszólt. Az pedig csodával határos, hogy minderre hogy derült fény! 

Emiatt az orvosoknak nem maradt más választásuk, mint világra segíteni a lányokat, Poppy és Winnie McBride-ot. Azt, hogy a babák keringésével nincs minden rendben, a 21. héten állapították meg az orvosok, 10 héttel később pedig ez okozott életveszélyes helyzetet. Winnie kritikus állapotba került, amit Poppy is megérzett és ahogy azt egy pocakban fejlődő baba tudja, próbálta az anyukájának is jelezni.

Szívverése ijesztően lassulni kezdett, ami miatt az orvosok nem késlekedhettek. Később kiderült, hogy a babának semmilyen szervi baja nincs, csak azt érezte, hogy az ikertestvére bajban van, és ez nála is nagy ijedtséget okozott. Poppy tehát makkegészséges volt, csak a súlya volt extrém alacsony, míg Winnie súlya a normálishoz közelített, egészségi állapota azonban aggodalomra adott okot.

A szülőket felkészítették arra, hogy a kislányokat akár el is veszíthetik, Poppynak köszönhetően azonban nem történt tragédia. Winnie fejletlen tüdővel jött a világra és sajnos a szíve sem működött úgy, ahogy kellett volna, ezért 14 naposan egy komolyabb műtéten is átesett. A helyzet komolyságát mutatja, hogy Leah-nek azt rebesgették az orvosok a rendellenesség felfedezése után, hogy vetesse el az egyik babát, ő azonban hallani sem akart erről.

A kicsik 52 és 54 napig maradtak kórházban, ennyi idő kellett ahhoz, hogy Winnie felépüljön az operáció után, Poppy pedig kellően megerősödjön. A lányok ma már 3 évesek és elválaszthatatlanok, csodálatos, ahogy gondját viselik egymásnak. A méretkülönbség még ma is fennáll közöttük, azonkívül azonban, hogy Winnie szemüveget visel, egyiküknek sincs egészségi problémája.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top