nlc.hu
Baba

Egy hónapon belül kétszer is teherbe esett, végül egy napon szülte meg a babákat

Egy hónapon belül kétszer is teherbe esett, végül egy napon szülte meg a babákat

Mindössze négy héttel azután, hogy első gyermeke megfogant, ismét teherbe esett a szupertermékeny kismama.
A szuperfötációt a világon mindössze 10 nő tapasztalta meg.

„Amíg világra nem jöttek, azt hittem, ikreket várok – idézi a New York Post a 30 éves Sophie Smallt, aki a lapnak hozzátette, először a csecsemős nővéreknek tűnt fel, hogy a két kislány igencsak különböző. „Holly lényegesen nehezebb és nagyobb volt, mint Darcy” – magyarázta.

Sophie a lapnak őszintén elmesélte, hogy a terhessége a két kislánnyal sokkal nehezebb volt, mint amikor a kisfiát, Oscart várta. „Rettenetes rosszulléteim voltak. Szinte egyfolytában hánytam” – mondja, majd azt is hozzáteszi, hogy az első hónapokban összesen 8-szor került kórházba a terhességi vészes hányás miatt. „Közben végig nyugtalanított, hogy az orvosom az egyik babát folyamatosan kisebbnek mérte, mint a másikat. Nem igazán értettük a dolgot, hiszen két külön magzatburokban fejlődtek, saját méhlepényből kapták a táplálékot.”

Az igazságra végül a szülés után derült fény. Miután az orvosok elvégezték a vizsgálatokat, kiderült, hogy a lányok egyáltalán nem ikrek és még csak nem is egyidősek. „Holly közel egy hónappal idősebb, mint Darcy” – jelentette ki Sophie.

És hogy ez hogyan lehetséges? Az elképesztően ritka, úgynevezett szuperfötáció nevű jelenség a felelős, ami azt jelenti, hogy a már várandós nőnek a teherbe esést követően is van peteérése, így potenciálisan esélye arra, hogy várandósan essen újra teherbe. A jelenség egyébként a szakemberek szerint meglehetősen ritka: olyannyira, hogy a világon mindössze 10 dokumentált esetről tudnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top