nlc.hu
Életmód

A két iker között egy hónap korkülönbség van

„Az ikerlányaim egy hónap korkülönbséggel születtek”

Egy anya ikerpárt szült, de egy hónap korkülönbség van az ikrek között. Ez hogy lehet?

Sophie Small megdöbbent, amikor a vizsgálat kimutatta, hogy az ikerbabái különböző méretűek voltak az anyaméhben. Darcy 1,87 kliót nyomott születésekor, Holly pedig 2,7 kilós volt. A Herefordshire-i Leominsterben élő 30 éves nőnek azt mondták, hogy ez egy szuperfetációnak nevezett jelenség, amikor az első terhesség közben másodjára is terhes lesz a nő.

Sophie elmondta: „Miután megfogant Darcy, a rosszullétek szörnyűek voltak. Hét hét alatt nyolcszor kerültem kórházba, és 120 órát töltöttem infúzión. Két babát vártam, akik különböző fejlődési szakaszban voltak, de ezt akkor még nem tudtuk. Ikreket vártam, de az egyik nagyobb volt, mint a másik.”

A két magzatnak külön méhlepénye volt, így a tápanyagellátottsággal nem lehetett probléma, ez nem magyarázta a méretkülönbséget. Amikor megszülettek, 35 százalékos növekedési különbség volt kettejük között, ami hatalmas különbség, ekkor jöttek rá az orvosok, hogy a babák négy hét különbséggel fogantak. Sophie, aki a hatéves Oscar anyukája is, így nyilatkozott a most kétéves ikreiről: „Az emberek bolondnak néznek, amikor azt magyarázom, hogy Darcy két perccel idősebb és négy héttel fiatalabb.”

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top