nlc.hu
Életmód

A fitneszguru szerint ideje lenne a terhességet a helyén kezelni

Szétszedték a trollok a fitneszgurut, mert a várandóssága alatt edzett

Danni Levy nem hagyta abba az edzést a terhessége alatt, és szülés után nem sokkal már újra az edzőteremben volt. Többen támadták érte a neten, pedig jól ismert tény, hogy a sport nem tiltott tevékenység egy egészséges várandósság alatt.

A fitneszgurut, aki alig egy hónapja szült, a trollok kíméletlenül gúnyolták, amiért terhessége alatt is folytatta az edzést – sőt, még azt is mondták neki, hogy a gyermeke “koraszülött vagy fizikailag fogyatékos” lesz.

Danni a fitneszguru

Fotó: Instagram

A 38 éves, Marbellán élő Danni Levyt érthető módon bántották a kommentek, pedig az edzés valójában segítette őt a szülésben és a felépülésben.

Azt mondták, hogy “összenyomom” a gyermekemet, amikor olyan medencegyakorlatokat végeztem, amelyek valójában segítettek az erőm megtartásában és a természetes szülésben” – mondta a nő a Daily Mailnek, hozzátéve: „Szerencsés és hálás vagyok, hogy a babám egészséges súllyal és problémamentesen született.” 

Így nézett ki kilenc hónapos terhesen:

Rengeteg nő kereste meg a szülés előtti és utáni edzéssel kapcsolatos tanácsokért. „Sokan közülük azt mondták, hogy túlságosan aggódtak a terhességgel járó, lehetséges fizikai változások miatt, de most, hogy látták az én utamat, úgy döntöttek, hogy megteszik a lépést. Ez nagyon boldoggá tesz engem” – magyarázta a fitneszedző, aki azon van, hogy megszüntesse a stigmát, ami a gyermeket várók edzésével kapcsolatos. Dannit nem érdekelték a berögzült sztereotípiák, edzett a terhessége alatt, majd a szülés után pár nappal már újra az edzőteremben volt. Szerinte a terhesség alatti edzés emberfeletti teljesítményként való ábrázolása felesleges ijesztgetés.

A nők évezredek óta szülnek gyermeket, barlangokban hordták ki őket, miközben gyűjtögettek és vadásztak, nehéz házimunkát végeztek és részt vettek a mezőgazdasági életben” – mondta Danni. „Azt hiszem, társadalmunkban túlságosan is drámaian viszonyulunk a terhességhez”

A fitneszinfluenszer szerint sokan kifogásokat keresnek a túlzott és szükségtelen hízásra, ami nem használ sem az anyának, sem a gyermeknek – sőt, épp ellenkezőleg. Az NHS honlapja szerint az aktívabb és fittebb terhesek jobban megbirkózhatnak a vajúdással és a szülés után gyorsabban formába lendülnek. Bár Danni elismeri, hogy a saját rendszere talán “extrémebb”, a nőknek nem kell félteniük a testüket a terhesség alatt.

Egy percig sem állítom, hogy a nőknek célul kellene kitűzniük, hogy magas szintű testmozgást kezdjenek vagy tartsanak fenn terhesség alatt

– mondta.

“Elfogadom, hogy amit én választottam, és az a kevés súly, amit felszedtem, a legtöbb ember számára extrém volt, de úgy gondolom, hogy ideje lazítani a gyermekvállaláson, és megtanulni alkalmazkodni a testünk fokozatos és természetes változásaihoz, miközben az egészséges táplálkozás mellett fenntartjuk a napi testmozgás normál szintjét.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top