nlc.hu
Egészség

22 hetesen születtek az ikrek, túlélték

Az orvosok nem adtak esélyt a koraszülött ikrek túlélésére, ma már makkegészségesek

Mindössze 22 hetes korukban születtek.
Crane ikrek

Egy brit ikerpár, Harley és Harry Crane 22 hetesen és ötnaposan jött a világra, az orvosok pedig szinte semmi esélyt nem adtak a túlélésükre. Ma már makkegészségesek és szépen fejlődnek – számolt be a Mirror. A lapnak a testvérpár édesanyja nyilatkozott, aki elmesélte, hogy először 140 napos kórházi tartózkodás után vihette haza őket.

A 41 éves Jade Crane arról is vallott, hogy csak mostanra, egy évvel a kórházi tartózkodás vége után érzi magát biztonságban és hiszi el, hogy a babái vele maradhatnak.

Harley, aki 500 grammal született, ma már 10 kilót nyom és állni is tud – újságolta az anyuka. A tesója, Harry némileg le van maradva a fejlődésben, így ő 9 kiló és egyelőre még csak mászni tud.

A kicsik szülei csodának élték meg a babák érkezését, tekintve, hogy éveken keresztül hiába próbálkoztak, nem tudtak teherbe esni.

Jade-et és Steve-et 11 évig kezelték, mire a nyolcadik IVF-ciklusukban beültetett két embrió ikreket eredményezett.

„Nem tudtam elhinni. Nagyon féltem a vetéléstől, vagy valami bajtól. Emiatt szó szerint nem csináltam semmit a terhesség alatt” – mesélte a nő.

A terhesség 20. hetében valóra vált a legnagyobb félelme: elkezdett szivárogni a magzatvíz. A belső vizsgálat során kiderült, hogy idő előtti nyálkahártya-repedést tapasztalt – amikor a magzathártya megreped a szülés megkezdése előtt.

Az orvosok végül a beavatkozás mellett döntöttek annak ellenére, hogy úgy vélték, nulla százalék esély van a túlélésre.

„Amikor megszülettek, nagyon aprók voltak, a sírásuk olyan volt, mintha egy kiscica nyávogna” – magyarázta az anyuka.

A szakszerű ellátásnak és a több életmentő műtétnek köszönhetően az ikrek ma már egészségesek és az állapotukhoz képest jó ütemben fejlődnek.

„Nem akarom elhinni, hogy idén nyáron már együtt fogunk medencézni” – összegezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top