nlc.hu
Család

Pár ezer forintnyi összegből hozta ki a karácsonyt ez az anya

Pár ezer forintnyi összegből hozta ki a karácsonyt ez az anya

A pincérnőként dolgozó édesanya mindössze 40 fontot költött lánya karácsonyi ajándékaira, hiszen mindent használtan vett.

A 24 éves Lauren pincérnőként dolgozik. Mint mondja, mivel csak használtan vásárol egyéves lánya, Polly számára, idén mindössze 40 fontot költött a kicsi ünnepi ajándékaira.

Mivel az infláció egyre erősebb, a kismama és vőlegénye, a 26 éves Sam tudták, hogy innovatív módszereket kell találniuk a költségek csökkentésére. – Mi értelme minden évben csődbe menni? – kérdezte Lauren – a metro.co.uk cikke szerint.

–   Én karácsonykor is mindent használtan veszek a lányomnak, mivel töredék áron kapok meg mindent, ráadásul másoknak is, és a környezetnek is jót teszek ezzel.

Mivel kislánya, Polly még egészen kicsi, fogalma sincs róla, hogy valaki már használta az ajándékait, Lauren szerint pedig úgyis „csak a becsomagolt ajándékokat látja már a fa alatt. Nem tudja, és nem is érdekli, hogy vadonatújak-e, ugyanúgy fog játszani velük. A gyerekek 5 perc alatt megunják az új játékot, és nagyon gyorsan kinőnek a ruhájukból.

A jótékonysági üzletektől és más szülőktől való vásárlás nekik is segít, a pénzünk így nem csak a nagy cégek végtelen kasszájába kerül.”

Az Egyesült Királyságból származó Lauren most azt reméli, hogy más szülőket is arra tud ösztönözni, hogy ne vásároljanak új termékeket. Mint mondja: „Szerintem butaság, amikor az emberek nevetséges összegeket költenek. Márpedig költenek, hiszen egy-egy új darab akár 20 fontba is kerülhet. Megértem, hogy mindenki kedves ajándékokkal szeretné elkényeztetni a gyermekeit, és én is ezt akarom tenni. De igen, de a költségek töredékéért. Hiszen egy gyereknek csak az számít, hogy legyen mit nyitogatnia karácsony napján.”

A jótékonysági boltokban való vásárlás mellett Lauren a Facebook Marketplace-ről és a Vinted-ről is vásárol ajándékokat, és mint mondja, néhány terméken még rajta van az árcédula… „Gyakran lehet találni egész ruha-/játékcsomagokat, és gyakran vadonatúj ruhákat és játékokat akár kevesebb, mint féláron.”

Tekintettel arra, hogy a megélhetési válság országszerte sújtja a családokat, Lauren úgy véli, senkinek sem kell szégyellnie magát amiatt, hogy használtan vásárol – akár karácsonykor vagy születésnapokon is.

Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top