nlc.hu
Család

Lezárták a Margitszigetet egy vaddisznó miatt

Lezárták a Margitszigetet egy vaddisznó miatt

Hatósági intézkedésre volt szükség az állat miatt.

Hatósági intézkedés miatt lezárták a Margitszigetet, és mint Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője a Magyar Hangnak megerősítette, erre azért volt szükség, mert többen egy nagy testű vaddisznót láttak kószálni.

A terület átvizsgálása során végül nem találták a vaddisznót, a szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet, ezért feloldották a forgalomkorlátozást, de az emberek biztonsága érdekében a rendőrök továbbra is járőröznek, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

A Telex egyik olvasójának sikerült is felvételt készíteni az állatról, ami körülbelül öt méterre szaladt el előtte. A rémültnek tűnő vaddisznót egy kutya kergette, a varjak is követték, sőt, a sétálók közvetlen közelében is átfutott, senkit nem akart megtámadni, majd egy bokorban próbált elbújni.

Vaddisznó az erdőben

Vaddisznók fürdőztek a Balatonban (Fotó: Pixabay/Noah Meinzer)

Mint arról mi is írtunk, néhány nappal ezelőtt vaddisznók támadtak egy férfira a XII. kerületben. A támadásban a gazdáját védő kutya perceken belül életét vesztette, a férfi pedig sérüléseket szenvedett. 

Budapesten nem ritka, hogy vaddisznó tűnik fel az utcákon, 2009-ben a vízirendészet a tűzoltóság segítségével a Petőfi hídnál mentett ki egy vaddisznót a Dunából, és ugyanebben az évben a Margitszigeten befogtak egy állatot. 2015-ben Haller utcai pesti rakparton kószált egy példány, amit a rendőrök motorcsónakkal üldöztek, 2017-ben egy szintén a Duna felől érkező állatot a Szent István park kutyafuttatójában sikerült elfogni a rendőröknek, és persze vannak, ahova a vaddisznók nem csak odatévednek, 2018-ban például az RTL Klub arról számolt be, kukákat fosztogatnak vaddisznók a budai Remetehegy lakóházai között, és az ott élők szinte minden éjjel találkoznak az állatokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top