nlc.hu
Aktuális

Vaddisznótámadás a XII. kerületben

Vaddisznók támadtak egy férfire a XII. kerületben

A kutyája nem élte túl a támadást, a férfit pedig megsebezték a feldúlt vaddisznók.
Vaddisznó anya a kicsinyeivel

Bár az eset még december 28-án történt, az Állatvédőrség azért várt a hír közlésével, mert zajlanak a hatósági vizsgálatok az üggyel kapcsolatban. Mint írják, a megsebesült férfi az esti órákban engedte ki az udvarra német juhász kutyáját, akivel váratlan vendégekbe futottak.

Hat vaddisznó nézett velük szembe, majd egy szempillantás alatt rájuk is támadtak: a gazdáját védő kutya perceken belül életét vesztette, a férfi pedig sérüléseket szenvedett. 

Az Állatvédőrségre hivatkozva a Bors azt írja, hogy olyan helyeken, ahol a környéket emberek és állatok is lakják, és közös területen osztoznak, nem ritka, hogy vadállatok is megjelennek, akik akár veszélyesek is lehetnek. Érkezésükre leginkább akkor lehet számítani, ha az állatainkat kint etetjük vagy teli szemetes várja őket a hideg, ínségesebb hónapokban.

A szakemberek azt kérik, fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal: ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot látunk, próbáljuk meg elkerülni őket! A kerítést időről időre ellenőrizni kell, és nem szabad kint hagyni ételt. A kukákat sem tanácsos nyitva hagyni, és a legjobb a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top