nlc.hu
Család

Medencébe esett vaddisznókat mentettek Sóskúton

Medencébe esett két vaddisznó, a tűzoltók segítettek nekik – videó

A két állatot azóta már szabadon is engedték.

Hétvégi telken lévő, egy méter mély vízzel teli medencébe esett két vaddisznó csütörtökön délelőtt Sóskúton, a Biai úton. A két disznó nem tudott kijutni a medencéből, a kimentésükhöz kérték a katasztrófavédelem segítségét. Az érdi hivatásos tűzoltók létra segítségével kimentették a két állatot a vízből, majd szabadon engedték azokat, olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztjában. 

Az, hogy vaddisznókkal találkozunk a településhatárokon belül, nem olyan ritka már, még a fővárosban sem 2009-ben a vízirendészet a tűzoltóság segítségével a Petőfi hídnál mentett ki egy vaddisznót a Dunából, és ugyanebben az évben a Margitszigeten befogtak egy állatot. 2015-ben Haller utcai pesti rakparton kószált egy példány, amit a rendőrök motorcsónakkal üldöztek, 2017-ben egy szintén a Duna felől érkező állatot a Szent István park kutyafuttatójában sikerült elfogni a rendőröknek, és a sort tovább lehetne folytatni. 

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetének közös kutatása szerint egyébként már létezik olyan vaddisznó-populáció, amely már el sem hagyja a belterületet, mivel megfelelő mennyiségű vizet és táplálékot, továbbá elegendő búvóhelyet is talál a házak között.

Vaddisznó fut a mezőn

Fotó: Pixabay

(via ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top