nlc.hu
Család

Sérült cicát mentett a Közlekedésrendészeti Főosztály helyszínelője.

Budapesti rendőr sietett az elütött cica segítségére – fotók

Ha teljesen felépül, szerető családot keresnek meg a bajba jutott kisállatnak.

Tóth Éva főtörzsőrmester április 30-án délelőtt egy hármas karambolnál helyszínelt, amikor felfigyelt arra, hogy az úttest melletti árokban egy macska nyávog.

„Egy személyi sérülés nélküli balesethez mentem ki aznap, nem számítottam ilyen fordulatra. A helyszínen, amikor meghallottam a macskanyávogást a zajvédő fal előtti árok felől, rögtön odamentem, és láttam, hogy a cica megsérült” – mesélte a Közlekedésrendészeti Főosztály helyszínelője.

Egy sima anyagi káros baleset helyszínére nem igazán jellemző, hogy a rendőrautó csomagtartóján a helyszínelő táska és a...

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Monday, 8 May 2023

Ezután óvatosan megfogta a cicát, betett a rendőrautóba, és megitatta. „Szerencsére elfogadta a vizet. Míg biztonságba helyeztem, a baleset körül állók elmondták, hogy a macskát korábban ütötte el egy autó az úton.”

Rendőrség által mentett macska

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság /Facebook

Tóth Éva főtörzsőrmester azonnal értesítette az állatvédőket, és végül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság sietett a macska segítségére. Sajnos az állatban nem volt azonosító chip, így nem sikerült kideríteni, van-e gazdája.

A cica, akinek vélhetően eltört az egyik lába, most gyógyulgat, és teljes felépülése után örökbe fogadható lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top