nlc.hu
Család

Kóbor macska befogadás

130 macskával él egy fedél alatt ez a család

Első körben 18 macskát fogadtak be, aztán egyszer csak száznál is többen lettek.

Az 54 éves Tina Lewis, férje, a 68 éves Mark és 23 éves lányuk, Kate Észak-Yorkshire-ban élnek, nem is akárhogyan. Amikor a koronavírus-járvány miatt szigorú korlátozásokat vezettek be, egy karantén alá vont farmról 18 macskát költöztettek az otthonukba, mert siralmas körülmények között tartották őket.

Két évvel a nemes tett után kész macskamenhellyé alakult az a családi ház, ahol az asszony a gyerekkorát töltötte, és az otthonuk beáldozása mellett sok másról is le kellett mondaniuk, hogy méltó körülményeket biztosíthassanak bundás védenceiknek. „Korábban egy szuper Audival jártam, amit el kellett adnom, de egy cseppet sem bánom” – kezdte az asszony.

Miután az így szerzett bevételt is felélték, újabb dologtól kellett megválniuk: „Egy nap gondterhelten néztem a férjemre és azt kérdeztem, mi legyen a következő, amit eladunk? Ő nem szólt semmit, csak a kezemre nézett, én pedig szavak nélkül is megértettem, hogy a jegygyűrűnkre gondol. Tulajdonképpen nem ez tartja össze a kapcsolatunkat, ezért ezeket is pénzzé tettük, ami a házasságunkon mit sem változtatott” – fejtegette Tina, akinek férje hamarosan meghirdeti néhai édesapja veterán Mercedesét.

Fekete-fehér macska

A családot még az sem térítette el a cicagondozástól, hogy a macskáknak köszönhetően a hálószobájukból is kiszorultak, és az ebédlőben kénytelenek álomra hajtani a fejüket éjszakánként. A fürdőszobájukba is beköltöztettek egy macskacsaládot, a padlásuk pedig egy kisebb állatorvosi rendelővé alakult. 

„Valóban túllőttünk a célon” – folytatja Tina, aki az állását is feladta, annyi időt vesz igénybe a cicák gondozása. Kezdetben azt tervezték, hogy 8-9 macskát tartanak majd meg a védelmükbe vett állatok közül, kénytelenek voltak belátni, hogy ez lehetetlen, annyira sok szorult helyzetben lévő macska él a környékükön. Ők pedig egyiküket sem akarják cserben hagyni.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top