nlc.hu
Család

Hazakerült az elveszett macska

6 év után került haza az elveszett cica

Mikrochip nélkül valószínűleg sosem került volna haza a macska.
Cirmos macska

Jessica Kinsey 16 éves volt, amikor magához vett egy cirmos cicát, aki a Lily nevet kapta. A macskának szabad mozgásteret adott, ki-be mászkált a lakásból, és többször is mgesett, hogy napokra eltűnt. Egyszer aztán hiába várták haza, Lily nem került elő.

Az állatmentéssel foglalkozó Sacramento SPCA adta hírül, hogy a napokban egy kóbor macska került hozzájuk, akit nagy örömükre mikrochippel is elláttak korábban. Ez nagyban megkönnyítette a hozzáértők dolgát, így az elkóborolt cica hosszú kihagyás után végre újra hazatérhetett.

Gazdája sosem veszítette el a reményt, hogy egy napon még viszontláthatja a házi kedvencét, mégis nagyon meglepődött, amikor befutott hozzá a telefonhívás a menhelyről. A most 13 Lily hazatérésében annyira bízott, hogy amikor megváltozott a lakcíme vagy a telefonszáma, mindig frissítette az adatokat a mikrochip-adatbázisban.

„Meglehetősen ritkán látunk erre példát, ezért mindenkit arra bátorítunk, hogy ne csak a kutyáját, hanem a macskáját is lássa el mikrochippel, mert így sokkal könnyebb megtalálni a gazdát eltűnés esetén” – mondta Jamie Larson, az állatvédelmi osztály igazgatója, akit a mai napig nagyon megérint, amikor sikerül hazajuttatni egy-egy elkóborolt állatot.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top