nlc.hu
Család

Ennél cukibb ma már nem lesz: a munkába is elkísérné gazdáját a minilovacska

Ennél cukibb ma már nem lesz: a munkába is elkísérné gazdáját a minilovacska

Alig 42 centis magasságával Peabody hivatalosan is a világ legkisebb lova.
Elkísérné a munkába gazdáját a miniló.a

„Egyik reggel csörgött a telefonom. Egy kétségbeesett nő volt a vonal másik végén, aki azért keresett, mert a lova egy törpenövésű csikót hozott a világra” – kezdi Pea történetét gazdája, Faith San Severino. „Olyan picike volt, hogy az anyja emlőit se érte fel” – tette még hozzá.

Faith azt mondja, azonnal útnak indult a csikóért, akit még aznap elvitt egy állatorvoshoz is. „A helyzet nem tűnt biztatónak: az orvos elmondta, hogy Peanek deformáltak a lábai, de ami rosszabb, az állkapcsai is, ami magában hordozta a veszélyt, hogy sosem tud majd magától enni. El akarta altatni.”

Az asszony mindezek ellenére hazavitte a lovacskát azzal, hogy ad magának két napot, hogy átgondolja a dolgot. Megcsutakolta, majd befektette az ágyba. „Pea hatalmasat aludt, majd mikor felébredt, azonnal enni kért. Akkor döbbentem rá, hogy ez az aprócska állat igenis élni akar, én pedig úgy döntöttem, bármit mondjon is az orvos, én adok neki egy esélyt.”

Faith azóta megműttette Pea hátsó lábait, sőt, még speciális cipőket is készíttetett neki, amik segítik a járásban. Azt mondja, a lovacska, aki alig valamivel nagyobb, mint Faith francia buldogjai, egészségesebb nem is lehetne. „Minden reggel kiengedem őt rohangálni a hátsó kertbe, ahol a legtöbb időt a kutyáimmal tölti. Néha az az érzésem, azt gondolja magáról, ő is egy közülük” – mondja Faith, aki a róluk készült videóban beszélt arról is, minden reggel a kocsibejáróról viszi vissza a házba a rosszcsont lovacskát, aki, ha tehetné, még a munkába is elkísérné imádott gazdáit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top