nlc.hu
Család

Nemet váltott az apuka

Nemet váltott az apuka, hogy megkaphassa a kislánya felügyeleti jogát

Úgy véli, hogy így jobbak az esélyei.
Apa-lánya kapcsolat

Egy ecuadori férfi törvényesen megváltoztatta nemét nőre, mert állítása szerint a jogrendszer az anyáknak kedvez a gyermekelhelyezési ügyekben – írta meg az Oddity Central.

René Salinas Ramos, aki két kislány édesapja, bírósági eljárás előtt áll a lányok felügyeleti jogáért, akik jelenleg az anyjuknál élnek. Mivel meg van győződve arról, hogy az ecuadori jogrendszer megbélyegzi a férfiakat és a körülményektől függetlenül az anyákat részesíti előnyben, a férfi úgy döntött, hogy az egyenlő esélyek érdekében nemet vált.

Ramos azt állítja, hogy ennek semmi köze a szexualitásához vagy a nemi identitásához, és hogy ez csupán „a lányai iránti szeretetének próbája” volt.

A férfi nemrég azt nyilatkozta az ecuadori médiának, hogy másfél éve nem látta a gyerekeit és úgy véli, hogy a volt élettársa fizikailag bántalmazza őket. Amikor a jogvédő testülethez fordult az üggyel, azt a választ kapta, hogy a bírósági ítélet kihirdetéséig a lányoknak az anyjukkal kell maradniuk: Ramos ekkor döntött úgy, hogy akkor ő is az anyjuk lesz. Elment a helyi anyakönyvi hivatalba, ahol hivatalosan is eleget tettek a kérésének.

Most már én is anya vagyok. Így tekintek magamra. Arra törekszem, hogy megadjam azt a szeretetet és védelmet, amit egy anya adhat a gyermekeinek

– mondta a férfi egy helyi újságnak.

„A törvény elveszi tőlünk, apáktól a jogot, hogy szülők legyünk” – részletezte Ramos, hozzátéve, hogy a hatóságok a férfiakat egyszerű eltartóknak tekintik, míg a gyermekeket automatikusan az anya gondjaira bízzák, függetlenül a körülményektől. Azzal, hogy ő is „anyává” válik, azt reméli, hogy felhívja a figyelmet a hozzá hasonló helyzetben lévő apákra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top