nlc.hu
Család

A kutyája találta meg az eltűnt 84 éves bácsit

A kutyája találta meg az eltűnt 84 éves bácsit

A férfire a biztos halál várt volna a hűséges házikedvenc segítsége nélkül.
idős férfi kutyával

Gregorio Romero, egy 84 éves mexikói férfi a házi kedvencének, El Palomónak köszönheti az életét, aki elvezette hozzá a mentőket, miután egy heten keresztül bolyongott a sivatagban – írta meg az Oddity Central.

A portál szerint Romero november 27-én elhagyta moctezumai otthonát, hogy sétálni menjen, de nem tért vissza. A családja először nem aggódott, mivel a nyolcvanéves férfi néha meglátogatta a környék közeli falvait, és néhány nap múlva visszatért. Négy nap elteltével azonban a férfi unokahúga, Ramona értesítette a hatóságokat az eltűnéséről, akik egy keresőcsapatot állítottak össze. Átkutatták Romero házának környékét, de az idős férfit sehol sem találták. Később a helyi erők értesítették a mexikói nemzeti gárdát és a különleges erőket is, akik keresőkutyákkal érkeztek ki a helyszínre, de mind hiába: nem akadtak Romero nyomára.

Végül utolsó esélyként a mentők megpróbáltak Romero kutyájának, Palomónak a segítségével kutatni. A keresőcsapat egyik tagja szerint a barna korcs vezette őket a hegyeken és szakadékokon keresztül arra a helyre, ahol Gregorio Romero a sivatagban való céltalan bolyongás után megrekedt. Az unokahúga elmondta a hatóságoknak, hogy az idős bácsinak néha memóriazavarai vannak, és feltehetően emiatt tévedt el sétája során. A helyi média egy videót is közzétett az idős férfiról és Palomóról a mentőakció után.

A láthatóan legyengült és kiszáradt férfit egy közeli kórházba szállították, ahol két napig ápolták. A hatóságok szerint a hős kutya végig a férfi ajtaja előtt várakozott a szeretett gazdájára, aki a kezelés után épségben haza is tért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top