nlc.hu
Család

Kiszámlázza az ételt és a netet a gyerekeinek

Kiszámlázza az ételt és az internetet a gyerekeinek az anya

A nő szerint ha a gyerekei fizetnek mindenért, amit használnak, egyből megtanulják értékelni a pénzt.
Egy nő pénzt ad egy kislánynak

A gyerekeket fontos pénzügyi tudatosságra tanítani, hogy tisztában legyenek a pénz értékével, egy anya azonban mintha túlzásba vitte volna az okítást. Ashleigh Jade Le „kiszámlázza” a gyerekeinek az otthoni kiadásokat, beleértve a vízdíjat, a Netflix-előfizetést és még a bevásárlást is.

Az édesanya a TikTokon osztotta meg a szokatlan módszerét. A videóban elmagyarázza, hogy játékpénzt ad a 9, 10, 11 és 12 éves gyerekeinek, mintha fizetést kapnának. Mindegyiknek van egy listája arról, hogy mit és a hónap melyik napjáig kell befizetni.

Ha nem fizetnek, akkor nem férnek hozzá az adott szolgáltatáshoz. Például ha nem rendezik az internetszámlát, akkor az anyjuk megváltoztatja a wifi-jelszót, és lőttek a netezésnek. Nem minden gyerek ugyanazért fizet: aki nem néz mesecsatornát, annak nem kell abba beszállnia, és akinek nincs telefonja, természetesen azért sem kell fizetnie.

Állítólag amikor a gyerekek megtudták, hogy fizetniük kell az ételért, majdnem elsírták magukat. És amikur az anyjuk elmagyarázta nekik, hogy nem valódi pénzzel kell fizetniük, még akkor is úgy érezték, hogy elvesznek tőlük pénzt. Mindezek ellenére az anya meg van győződve róla, hogy a módszere segítségével a gyerekek megtanulják értékelni a pénzt.

Elég furcsa, amikor családtagoktól pénzt kérünk az alapvető dolgokért, de nem ez az egyetlen példa. Egy nő a karácsonyi vacsorát fizettette ki a rokonokkal, még a 3 éves unokája után is beszedte a pénzt. 

(Mirror)

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top