nlc.hu
Család

Fizetős próbaérettségi Salgótarjánban

Fizetni kellett a próbaérettségiért egy salgótarjáni gimnáziumban

Fejenként 4900 forintot kértek a diákoktól, a tankerület vizsgálatot indított.
fizetős volt az érettségi

A Telex számolt be arról, hogy a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban a végzős diákoknak fizetni kellett a próbaérettségiért, mivel azt egy külsős cég bonyolította le, így megkérték az árát a dolgozatok összeállításának és kijavításának. Tanulóként 4900 forintot kellett fizetni.

A feladatsort a MEGAvizsga Oktatási Kft. állította össze, az ő felhívásukra jelentkezett a gimnázium még tavaly. A cég szakmai anyagokat ad iskoláknak, honlapot üzemeltet, és központi felvételi előkészítő foglalkozásokat is tart, a honlapjuk szerint több mint 500 iskolával álltak már kapcsolatban Magyarországon.

A Madách Imre Gimnáziumban magyar nyelv és irodalomból, történelemből és matematikából írtak próbaérettségit a végzős diákok, az első kettőért középszinten fejenként 1800 forintot, a matematika középszintű próbaérettségiért 1300 forintot kellett fizetniük. Az iskola honlapján fellelhető állásfoglalás szerint a diákok, szülők, tanárok közösen döntötték el, hogy részt vesznek a fizetős gyakorló vizsgán.

A Telex kérdésére az igazgató így nyilatkozott a beszedett pénz sorsáról: „Az összeg a dolgozat összeállítását, nyomdai előállítását és javítását fedezi. A befizetett összegből sem az iskola, azaz a pedagógusok és az igazgató, sem a tankerület nem részesült.” Elmondta azt is, hogy a próbaérettségi lebonyolításával a külsős cég nagy terhet vett le a tanárok válláról.

Az iskolát fenntartó Salgótarjáni Tankerületi Központnak nem volt tudomása arról, hogy a Madách Imre Gimnáziumban külsős cég szervezi a próbaérettségit. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top