nlc.hu
Család

Nagymama divatterveit megvarró unoka

Megvarrja nagymamája egykori ruhaterveit az unoka – a nagyi reakciója könnyet csal a szemünkbe

A TikTok nézőit leköti egy chicagói nő története, aki olyan ruhákat készített, amelyeket még a nagymamája tervezett a divatiskolában – és lefilmezte a nagymamája hálás reakcióját, amikor megmutatta neki a kész ruhadarabokat.

Julia, egy 27 éves TikTok-felhasználó, aki pont két éve látogatta meg a nagymamáját, Georgie-t, és végignézte a régi ruhavázlatokat, amelyeket Georgie tervezett, amikor még fiatal volt. Az idős hölgy még az 1940-es években járt divatiskolába, és arról álmodozott, hogy divattervező lesz, de tanulmányait abbahagyta, mert gondoskodnia kellett néhány családtagjáról. Amikor Julia meglátta a vázlatokat, gyönyörűnek tartotta őket.

„Tudtam, hogy a nagymama tehetséges, de úgy gondoltam, hú, ezek tényleg sokkal jobbak, mint amit a fejemben elképzeltem. És megemlítette, hogy amikor meghal, azt akarja, hogy kiküldjük őket magazinokba vagy kiállítsuk a ruhákat a temetésén” – mondta Julia, aki rögtön arra gondolt: minek várni, amíg a nagymama meghal?

2021 januárjában Julia közzétett egy videót, amelyben nagymamája néhány vázlatát mutatta be a TikTokon, és ez lett az első bejegyzése a platformon, amely 2,7 ​​millió megtekintést kapott.

@_boringbb_ I dont like to waste fabric when doing my projects. I had some left over and got the idea to make a short skirt as a more wearable option #fashiondesigner #fashiondesign #grandmareacts ♬ original sound - Julia

Julia elmondta, hogy akkoriban nagyon kevés tapasztalattal rendelkezett a varrásban, de úgy döntött, hogy a vázlatokat valódi ruhákká alakítja, hogy „életre keltse őket”, és megnézte a YouTube oktatóprogramjait, hogy elsajátítsa az alapvető varrási készségeket.

A nagymamája saját, régi szövetgyűjteményéből megmaradt, nagyrészt régi anyagdarabkákat felhasználva Julia most négy darabot készített nagymamája terveiből, és igyekezett betartani a ruhánkénti 300 dollár alatti költségvetést. Ma már megállíthatatlanul terjednek a videók, amelyeken Georgie-nak bemutatja a kész termékeket, és gyakran több százezer megtekintést kapnak videónként.

Julia úgy gondolja, hogy 

a nézőket magával ragadta a generációk közötti kötődés története.

 

Szerinte a TikTok-sorozata a közte és a nagymamája közötti erős kapcsolat miatt kapott ekkora figyelmet a nézőktől. „Ez egy gyönyörű kötődési élmény közöttünk, ami boldoggá tette a nagymamát” – mondta.

„Sokan, akik idősebbek és nézik a videóimat, azt mondják, hogy szeretik látni, hogy valaki, aki fiatalabb, értékel valamit az idősebb generációk munkájából. A fiatalabbak pedig azért szeretik nézni a videókat, mert nagyszüleik jutnak róluk az eszükbe.” Julia azt mondja, reméli, hogy az emberek meglátják, hogy az idősebb generáció sok tekintetben hasonlít ránk. Hiszen mindegyiküknek voltak álmai és reményei, amelyek nem különböztek annyira a miénktől.

Julia elmondása szerint a nagymamája, Georgie élvezte, hogy megtudta, hogy a TikTokon sokan látták a terveit, és hozzátette, hogy néha kinyomtatja neki a pozitív megjegyzéseket, hogy elolvassa, mivel Georgie nem a legügyesebb a közösségi média használatában.

Julia, aki a nagymamáját „bálványozva” nőtt fel, boldog attól, hogy az emberek az interneten beleszerettek Georgie történetébe és terveibe. „Szeretek mindenkit, aki megbecsül valakit, akit szeretek. Szóval csodálatos, hogy megoszthatom ezt a nagymamám iránti elismerést másokkal. Imádom ezt az érzést” – mondja a fiatal lány.

ruhatervező

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top