nlc.hu
Család

Az életmentő kutya

A gazdái és 60 másik kutya életét mentette meg a tűztől Mini, a törpe pincser

A család szerint Mininek köszönhető, hogy sikerült minden állatot kimenteni.
Mini

Egy kutyamenhelyet üzemeltető miskolci házaspár arra ébredt kedd hajnalban, hogy lángol a kazánházuk, ahol télen meghúzzák magukat a mentett ebek. A balesetben senki nem sérült meg, ami egy apró megmentőnek, Mininek, a család törpe pincserének köszönhető – számolt be az RTL Híradó. A szobában lakó négylábú pont időben ébresztette fel a gazdáit, aztán félelmet nem ismerve terelte a tűz elől a többi ebet.

Hajnal 2-kor arra ébredtem, hogy a kiskutyánk bökdösi a fejemet, hogy keljek fel és nézett kifele a nappali felé. Először azt hittem, hogy csak nézelődik, de utána hallottam, hogy a kutyák kaparják az ajtót. Akkor hátramentem a kazánházhoz, hogy miért kaparnak” – mesélte a férfi. 

Neje szerint Mini nem ijedt meg, nem pánikolt be. “Mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – mesélte a pincserről, aki ugyancsak mentett kutya. “Mi kétszer megmentettük az életét, most ő mentette meg a miénket, illetve a társai életét” – mondta el a kiskutyáról.

A tüzet valószínűleg a kazánból kipattanó szikra okozhatta.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top