nlc.hu
Család

Börtönt kapott a mentőápolót bántalmazó férfi

Börtönbe megy a férfi, aki anyja sikertelen újraélesztése után megverte a mentőst

Az ittas férfi bántalmazta a mentőápolót, ezért 1 év 4 hónap börtönre ítélték.
Szirénázó mentőautó az úton

A Mezőkövesdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a helyi férfinak az ügyében, aki 2021 szeptemberében ittasan bántalmazott egy mentőápolót.

A megállapított tényállás szerint édesanyja sikertelen újraélesztését követően a férfi szitkozódni kezdett a mentőtiszttel és a mentőápolóval szemben. Utóbbit egy alkalommal arcon ütötte, majd a konyhába ment, és néhány perc elteltével visszatérve ismét tettleg bántalmazta a sértettet, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 4 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi beismerte és megbánta tettét, míg súlyosító körülményként esett latba, hogy elszaporodtak az ilyen és hasonló cselekmények, valamint az, hogy a vádlott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, önhibából eredő ittas állapotban követte el a bűncselekményeket.

Sajnos egyre gyakoribb a mentők elleni fizikai erőszak, előfordult olyan is, hogy a beteg édesapja úgy megütötte a mentőautó sofőrjét, hogy rövid időre az eszméletét is elvesztette.

(Kiemelt kép: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top