nlc.hu
Család

Fagyasztóláda vásárlás

Hiánycikk a fagyasztóláda, húst halmoznak fel a magyarok

Egy fagyasztó beszerzésével lehetővé válik, hogy a cukor, a liszt és az olaj után akár az árstopolt sertéscombot, csirkemellet vagy far-hátat is fel lehessen halmozni.

Tavaly július óta drasztikusan megugrott a fagyasztóládák és fagyasztószekrények iránti kereslet Magyarországon. A jelenségről az online kiskereskedelmi piac egyik vezető szereplője, az eMAG azt mondta a G7-nek, hogy a rezsicsökkentés szabályainak tavaly nyár végi megváltoztatása után egyetlen hónap alatt 64 százalékkal nőtt ennek a termékfajtának az értékesítése.

A kereslet a fagyasztóládára azóta is töretlenül kitart, Ekker Róbert, az eMAG háztartási kis- és nagygép üzletágának vezetője azt mondja, teljes termékhiány ugyan nincs, de a legnépszerűbb modellekből hiány van, és sokan rakják a honlapon a kedvencek közé a terméket.

A fagyasztók iránti óriási kereslet valószínűleg a rezsicsökkentés módosítása utáni spórolási hajlamnak, és az árstopnak, illetve az árstop miatt kialakult átmeneti áruhiányoknak köszönhető. A fagyasztó ugyan elég jelentős és állandó áramfogyasztó a lakásban, de a háztartások úgy kalkulálhatnak, hogy az olcsón megvett fagyasztható élelmiszerek felhalmozásából származó előnyök ellensúlyozhatják a növekvő áramszámlát.

Egy fagyasztó beszerzésével lehetővé válik, hogy a cukor, a liszt és az olaj után akár az árstopolt sertéscombot, csirkemellet vagy far-hátat is fel lehessen halmozni. Egyrészt azért, mert ki tudja, mikor vezetik ki az árstopot, és mennyire ugrik majd meg az ára az érintett termékeknek, másrészt azért, mert ezeket sokszor nem is lehet kapni a boltokban, vagyis akkor „kell” többet venni belőlük, amikor van.

hús

Húspult (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top