nlc.hu
Család

Ma is lesz pedagógus sztrájk

Az utóbbi hetek legnagyobb pedagógussztrájkja kezdődik ma

Mára hirdették az országos sztrájkot, két óra erejéig a szakképzős tanárok is csatlakoznak.
Demonstráció a tanárokért

Ahogy a hvg.hu írja, kétórás figyelmeztető sztrájkkal csatlakoznak a szakképzős tanárok a pedagógusok szakszervezetei által mára szervezett országos sztrájkhoz. Minden jel arra utal, hogy az utóbbi hetek legnagyobb megmozdulása kezdődik.

Jogerős végzés alapján kezdhetnek mától figyelmeztető sztrájkba a szakképzésben dolgozók – közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

A bíróság jóváhagyta a szakszervezet szakképzési sztrájkbizottságának a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó ajánlatát, és azt nem fellebbezte meg a Gazdasági Minisztérium, amely a kormányt képviselte a sztrájktárgyaláson.

A január 31-re szervezett Szolidaritás Napja és országos ülősztrájkhoz így a szakképző intézmények tanárai is csatlakoznak 8-10-ig tartó figyelmeztető sztrájkjukkal.

Az újabb akciókkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány vonja vissza azt a rendeletet, ami változtatott a tanárok kirúgásának szabályain.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top