nlc.hu
Család

Figyelmezető sztrájk a Volánbusznál

Jövő héten sztrájkolnak a Volánbusznál, így lehet majd utazni

A Volánbusz a keddi sztrájk idején is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat.
Mercedes-Benz Reform 501 (b) és Volvo 8900-as autóbusz a Volánbusz új jármûveinek bemutatóján a tatabányai buszpályaudvaron 2022. március 3-án

Jövő kedden kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a Volánbusznál 14 és 16 óra között, a a Volánbusz Zrt. a munkabeszüntetés idejére is biztosítja a jogszabályoknak megfelelő elégséges szolgáltatást – közölte a társaság szombaton.

A Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette meg a 120 perces munkabeszüntetést, miután a kollektív munkaügyi vitában folytatott egyeztetések nem vezettek eredményre.

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott, a társaság a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatják az utazóközönséget.

Hozzáfűzték, hogy a meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, ha az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top