nlc.hu
Család

Kajla útlevél használata 2023. téli szünetében

Ingyen utazhat minden alsós gyerek a téli szünetben

A MÁV, a GYSEV és a Volánbusz járatain díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a világoszöld Kajla útlevelükkel.

A MÁV csütörtökön bejelentette, hogy péntektől január 7-ig használható a Kajla útlevél ingyenes utazás céljára. Ezzel a kisiskolások utazhatnak belföldön, a helyjegy- és felár nélküli vonat- és buszjáratokon.

A világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolvány vagy személyazonosító igazolvány is szükséges, a kettővel együtt váltható ki a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy – tették hozzá.  

Ingyen utazhat minden alsós gyerek a téli szünetben  

Lesz “KajlaBalaton24 jegy” is,

ami az utas által megjelölt időponttól számított 24 órán keresztül érvényes, legkésőbb január 7-én éjfélig.
A balatoni Kajla jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred-Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy-Sümeg közötti vonalszakaszán, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton is, ahol január 7-éig

ünnepi fényfüzérrel díszített szerelvények

járnak – fűzték hozzá.

A “Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy”-et a jegypénztárban és a vasútvillamosok fedélzetén lehet megváltani. A Szegeden belüli helyi forgalomban történő utazás esetén az SZKT díjszabása szerinti jegyet kell vásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top