nlc.hu
Család

Erotikus munka vs. anyaság

Miért ne adhatna gyereknevelési tanácsokat pont Voksán Virág?

Voksán Virág és Nici Belucci a Reggeliben beszéltek a gyereknevelési elveikről, ám kaptak utána hideget és meleget is a kommentekben, amik jórészt azt kérték számon rajtuk, hogy ilyen foglalkozással miért szólalnak meg az anyaság témájában.

Voksán Virág és Nici Belucci is DJ-ként dolgozik, a szexibb, olykor topless fajtából – ezt az erotikus munkához sorolhatjuk -, ami nem mindenkinek tetszik, amikor az anyaságról van szó. A kétgyermekes, önmagát jelenleg főállású anyaként definiáló Voksán Virág került összetűzésbe egy nyugdíjas hölggyel ebben a témában a Reggeli műsorban, amikor arról kérdezték őt és Beluccit, hogy szerintük a szigor vagy az engedékenység inkább a célravezető a gyerekeknél.

A betelefonáló hölgy azt nehezményezte, hogy az erotikus lemezlovasok miért magyaráznak a gyereknevelésről, és azt javasolta a műsor készítőinek, hogy máskor inkább olyan vendégeket hívjanak be a műsorba, „akik már megérték ezt a gyereknevelést, és nem a kirakatban élnek, és nem a mű dolgok a legfontosabbak az életükben, és nem olyan nagyon gazdagok, hanem élik a mindennapok dolgos életét, mert nem lehet összehasonlítani a kettőt. Akinek az a legnagyobb gondja, hogy Hawaii-ra menjen nyaralni, az is másként neveli a gyereket, vagy az, aki minden nap dolgozik, és például nincs segítsége egy egyedülálló anyának, aki a hat-nyolcéves gyerekét egyedül neveli, és nem kap munkát. Így nem lehet gyereknevelésről általánosságban beszélgetni.”

Bár a telefonáló Erzsi néni nem hozta szóba az erotikus munka kérdéskörét, a kommentelők internetszerte lecsaptak arra, hogy aki topless vagy hiányos öltözékben DJ, és a munkájával kapcsolatban felmerül egyáltalán az erotikus jelző, az ne beszéljen az anyaságról. Mintha az anyaság olyan szent és szűzies dolog lenne, nem pedig amúgy a szex során jönne létre a baba. De ha eltekintünk a fogantatás biológiai, nem annyira szűzies részleteitől, akkor is meg kell védenünk Voksán Virágot vagy Nici Beluccit, esetleg Sáfrány Emesét (felnőtt filmes nevén Aleska Diamond), mert mindenki, akinek van gyereke, az miért is ne mondhatná el, hogyan neveli azt.

Voksán Virág

Fotó: TV2

A foglalkozástól nem függ semmi. A gyártósoron dolgozó anya épp olyan anya, mint az, aki egy vállalt vezetőjeként dolgozik. Az anyaságát pont úgy megélheti a munkaidőben pornófilmekben szereplő nő, mint az, aki az apácák zárdájában dolgozik. Nem attól függ az anyai szeretet és gyereknevelési tapasztalat, hogy mit dolgozik az anya – ennek van a legkevesebb köze hozzá. Ha DJ, ha félmeztelen, ha garbóban kávét főz vagy épp iratokat tologat, mindegyikük ugyanúgy lehet jó és borzalmas anya is, attól függően, hogyan bánik a gyerekével.

Az anyai érzéseket nem a pénz, nem a kor és nem az hozza, hogy milyen munkahelyen gürcölünk, vagy lógatjuk épp a lábunkat Dubajban.

Aki jó anya, az jó anya lesz bármilyen munka mellett, szóval az álszenteskedést hagyjuk inkább az ajtón kívül. Mindenkinek joga van a saját gyerekével szerzett anyai tapasztalataihoz, és igenis megoszthatja ezeket másokkal, főleg, ha pont erről kérdezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top