nlc.hu
Család

65 ezres bírságot kapott kacsa etetésért

Kacsák etetéséért kapott 65 ezer forintos bírságot egy nagymama

Bár a kenyérmorzsa valóban nem jó a szárnyasoknak, ez azért mégis sok(k).
Kacsa a tóban.

Ugyan manapság már köztudott, hogy a száraz kenyér nem éppen tesz jót a kacsák gyomrának, azt azért nem gondolná az ember, hogy vaskos büntetést kell fizetni, ha kiszór néhány kockát a szárnyasoknak – azonban pont ez történt egy idős brit asszonnyal, aki 150 fontos (közel 65 000 forintos) bírságot kapott kacsa etetésért Kentben a LadBible szerint.

A 68 éves Susan Watson épp egy szép folyóparti ösvényen sétált Tonbridge egyik parkjában, egy darab kenyérrel a kezében, amikor a helyi tanács egyik tisztviselője odalépett hozzá, és közölte vele, hogy 150 fontos bírságot kell fizetnie. Az önkormányzat munkatársa hozzátette: ha a helyszínen kiegyenlíti a tartozást, akkor csak 100 fontba fog fájni a néhány kocka száraz kenyér.

A döbbent nő végül fizetett, de amikor elmesélte az ismerőseinek, hogy mi történt, ők is hasonlóan megdöbbentek.

„Azt hiszem, sokkot kaphattam, mert általában nem vagyok csendes, de ott csak némán elvettem a tisztviselőtől a papírt és zsebre tettem” – mesélte az asszony.

„Miközben a városban sétáltam, arra gondoltam, hogy ez el sem hinném, ha nem velem történt volna. Beugrottam a helyi henteshez és elmondtam neki, ő sem tudta elhinni. Azt mondta, hogy fel fogja hívni a feleségét, hogy elmondja neki, mivel ő is eteti a kacsákat” – részletezte.

Susan végül úgy döntött, hogy felhívja a tanácsot, ahol viszont azt mondták neki, hogy bár nem szabad etetni a kacsákat, bírság nem jár érte. Miután a nő nekik is részletesen elmondta, hogy mi történt, a tanács elismerte, hogy tévedés történt, és hogy a bírságot soha nem lett volna szabad kiszabni.

„A végrehajtó tisztviselő úgy vélte, hogy a szerinte nagy mennyiségű kenyér folyóba dobása indokolta a bírság kiszabását. Mielőtt azonban ez egyáltalán a tudomásunkra jutott volna, a vállalat felülvizsgálta az esetet, és arra a döntésre jutott, hogy ez nem indokolt. A büntetést már visszafizettük, és szeretnénk elnézést kérni a hibáért” – írták közleményükben.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy a szikkadt pékáru nem jó kacsák pocakjának: kis mennyiségben ugyan nem árt nekik, de ha mindenki azzal tömi őket, az már problémát okozhat. A szakértők szerint, ha felelős kacsaetetők akarunk lenni, akkor célszerűbb kukoricát, borsót, zabot vagy madáreleséget szórni nekik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top