nlc.hu
Család

Egy 9 éves kislánynak köszönhetően üzenhetünk a Mennybe

A Mennyországba lehet levelet küldeni a hófehér postaládáknak köszönhetően

Egy 9 éves kislány szívmelengető ötletének köszönhetően kerül egyre több brit temető közelébe olyan postaláda, amin keresztül elveszített szeretteiknek üzenhetnek az emberek.
Levél a Mennyországba

A nottinghami Matilda Handy szíve apró darabokra tört, amikor szeretett nagymamája, Pat 2017-ben meghalt, majd tavaly novemberben a nagypapája, Keith is távozott az élők sorából. Hiába költöztek a Mennyországba, az unokájuk nagyon szeretett volna kapcsolatban maradni a nagyszüleivel.

Ezért jutott eszébe, hogy levelet küldjön nekik, az anyukája, Leanne pedig maximálisan támogatta a kislány ötletét. Beszélt a helyi krematórium vezetőjével, hogy engedélyezze egy fehér postaláda kihelyezését a temető közelébe, hogy Matilda és bárki, aki üzenni szeretne a Mennyországba, megtehesse ezt.

Szerencsére a vezetőség lelkét is mélyen megérintette a kislány elképzelése, ezért jóváhagyták a kérést: fehérre festettek egy régi levélszekrényt és kihelyezték a kért helyen. A postaládáról egyre többen kezdtek beszélni, a levelek száma pedig már a százat is meghaladta.

Akik üzentek a szeretteiknek a postaládán keresztül, azt mondták, hogy nagyon sokat segített nekik a megnyugvásban az a gondolat, hogy nem szakadtak el teljesen a szívükhöz közel állóktól. 

„Csodás módja ez annak, hogy kifejezzem az érzéseimet, levelet küldjek a Mennyországba, és elmondjam a nagyszüleimnek, mennyire szeretem őket” – mondta Matilda, aki szívesen osztja meg nagymamájával és nagypapájával azt is, hogy telnek a napjai.

A kislány úgy véli, az üzenetek célba érnek, és mindegyikre érkezik válasz. Természetesen nem levélben, hanem érzések, apró véletlenek formájában, amire mindig nagyon figyel a mindennapokban. Ezeknek köszönhetően érzi, hogy a nagyszülei mindig a közelében vannak.

Leanne, Matilda anyukája azt mondja, óriási öröm látni, hogy milyen sok embert tesz boldoggá a levélküldés lehetősége. Idősek és fiatalok egyaránt gyakran lépnek oda a levélszekrényhez, hogy bedobják az üzeneteiket, az írás vagy épp a rajzolás nagyszerű módja annak, hogy enyhítsék a veszteség miatt átélt fájdalmukat.

Matthew Brook, a Westerleigh Group temetkezési vállalat egyik vezetője azt mondta, Matilda postaládája nagyon sok gyászoló ember szívét megérintette szerte az országban, ezért idén újabb és újabb fehér levélszekrényeket helyeznek majd ki Nagy-Britanniában, számuk várhatóan a negyvenet is meghaladja 2023-ban.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top