nlc.hu
Család

A 82. házassági évforduló

A 82. házassági évfordulóját ünnepli ez a pár

Az amerikai Lou és Edith 19 évesek voltak, amikor egybekeltek, most pedig a 82. házassági évfordulóra készülnek.
Idős házaspár fogja egymás kezét a kanapén ülve

A floridai Lou Bluefeld januárban töltötte be a 102. életévét, felesége, Edith pedig augusztusban lesz 102 éves. Ez önmagában is tiszteletre méltó, de az még ennél is különlegesebb, hogy a házaspár február 23-án ünnepli a 82. házassági évfordulóját – írja a 24.hu a Boca Raton Tribune nyomán.

Lou és Edith 16 éves korukban ismerkedtek meg Baltimore-ban, ám az esküvőre csak 1941-ben, 19 éves korukban került sor. Három gyermekük született, és már 40 éve a floridai Boca Ratonban élnek.

Az idős férfi azt mondta, hogy nagyon hálásak, amiért mindketten jól vannak, és egyre inkább az egészség jelent számukra mindent, a pénz pedig semmit.

Amikor Lou-t megkérdezték, több mint egy évszázados élettapasztalattal milyen tanácsot adna, apja szavaival válaszolt, aki szerint a nevünk tisztaságának a megőrzése a legfontosabb.

Bár a hasonló házassági évforduló nagyon ritka, korábban írtunk egy észak-karolinai párról, akik – 103 és 100 évesen – szintén a 82. házassági évfordulójukat ünnepelték.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top