nlc.hu
Család

Öt testvérét neveli a 21 éves lány

Szüleik halála után a 21 éves lány neveli az 5 testvérét

Nővér, szülő és példakép a testvérei számára a 21 éves Samantha, aki nem engedte szétesni a családját.

Samantha Rodriguez mindössze 17 éves volt, amikor ő és öt fiatalabb testvére árván maradtak. Édesanyjuk, Lisa Smith még 2013-ban halt meg méhnyakrákban. Később édesapjuk, Alexander Rodriguez is súlyosan megbetegedett, és három évre rá ő is elhunyt.

A tinédzser tisztában volt azzal, hogy felnőtt nélkül a testvérei az állami nevelőszülői rendszerbe kerülnek. A lány elhatározta, mindent megtesz azért, hogy együtt maradhassanak, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy arra kell feltennie az életét, hogy ő legyen a felnőtt a családban.

„Az én valóságom az volt, hogy 17 éves vagyok, ők pedig a testvéreim, és amikor rájuk néztem, tudtam, hogy még gyerekek – mondta Rodriguez a The View-nak. – Sebezhetőek, és szükségük van egy felnőttre, így én lettem az a felnőtt.”

A Rodriguez testvérek

A Rodriguez testvérek (Fotó: Twitter/Orange County Sheriff’s Office)

Samantha a testvéreivel a floridai Orange megyébe költözött, ahol a nagymamájuk élt, és otthagyta az iskolát, hogy gondoskodhasson a négy húgáról és öccséről. Pincérnőként vállalt munkát, ám egy idő után úgy döntött, hogy visszatér az iskolapadba is, hogy példát mutasson a testvéreinek. „Nem mondhatom nekik, hogy teljesítsenek jól az iskolában, ha én nem tettem meg. Ezért döntöttem úgy, hogy visszamegyek” – magyarázta.  Végül munka mellett sikerült is leérettségiznie. Jelenleg is pincérnőként dolgozik, mellette főiskolán tanul, és gondoskodik a mindennapi feladatról, beleértve az étkeztetést, a testvérei iskolába, sportedzésekre való eljuttatását vagy épp a házi feladatokban való segítségnyújtást. „Sok erőt kapok az édesanyámtól. Sok időt töltöttem vele, és nagyon csodáltam őt. Amikor elvesztettük, tudtam, hogy mindenben olyan akarok lenni, mint ő.”

Testvérei, Destiny (7), Bella (9), Michael (12), Brenda (15) és Milagros (16) szülőre, nővérre és egyben példaképre is leltek Samanthában, aki nem engedte szétesni a családját.

Samantha kifejtette, hogy a szüleitől tanultakat követve igyekszik a lehető legjobb példát mutatni a testvéreinek. „Megmutatták nekünk, hogy semmit ne vegyünk természetesnek. Ezt próbálom megtanítani a gyerekeknek is. Az anyagi dolgok igazából nem számítanak. Amit adnak, azt nagyon gyorsan el lehet venni. Az egyetlen dolog, ami igazán számít, az a család, a szeretet és a támogatás – mondta. – Nagyon boldoggá tesz, hogy velük lehetek, hogy számíthatnak rám.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top