nlc.hu
Család

20 éve csak használt ruhákat vásárol egy brit anyuka

20 éve csak használt ruhákat vásárol egy brit anyuka, még a fehérneműkön is így spórol

Évente több száz fontot spórol, és most már a többi családtag is követi a példáját.

Egy kétgyermekes brit anyuka 20 éve csak használt ruhákat visel, és bizony még a fehérneműket sem újonnan vásárolja, ezzel pedig állítása szerint évente több száz fontot spórol meg, írja a Metro.

Angela Morton egyrészt online kutat az újabb kincsek után, illetve használt ruhákat árusító üzletekbe is el szokott látogatni, és még férjét, Davidet és gyermekeit, a 17 éves Bent és a 16 éves Meighant is meggyőzte, hogy kövessék példáját.

Angela Morton családja társaságában

Angela Morton testvérével és édesanyjával (Fotó: Jam Press/Profimedia)

Az évek során az egyik legjobb vásár egy Vivienne Westwood táska volt 56 fontért, illetve két Stella McCartney táska, amikor darabonként 40 fontért fizetett, de a toplistán szerepel egy pár Dr. Martens bakancs is, ezekért mindössze 25 fontot fizetett, és több mint nyolc évig viselte a strapabíró lábbeliket. 

Angela Morton 19 évesen még azért kezdett el használt ruhákat vásárolni, mert nagy rajongója volt a régebbi trendeknek, és nem akart úgy kinézni, mint a kortársai, majd idővel a fenntarthatóság is egyre nagyobb szerepet játszott abban, hogy megtartsa ezen szokását.

Ami a fehérneműket illeti, ugyan előfordult az utóbbi években, hogy azokat teljesen újonnan vásárolta, de igyekszik olyan márkákat választani, amelyek valamilyen jó ügyet képviselnek, például minden egyes vásárlás után adományoznak egy alapítványnak. És persze ha valamelyik aukciós oldalon vagy használtruha-boltban talál valahol olyan darabot, amin még rajta van a címke, amit szemmel láthatóan még nem hordott semmit, akkor arra is lecsap. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top