nlc.hu
Család

Semmire sem emlékszik a lányait megölő aszódi apa

„A gyerekeket nem akartam bántani” – Azt állítja, semmire sem emlékszik a lányait álmukban meggyilkoló aszódi apa

A tinédzser lányai megölésével vádolt aszódi férfi beírhatta a naptárba, mikor akar végezni a gyerekeivel.
A lányait meggyilkoló aszódi apa megbilincselve a rendőrök között

Megrázó részleteket közölt a rendőrség a tavaly történt aszódi családi tragédiáról. Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. május 21-ére virradóra a 47 éves apa álmukban megölte a láthatáson lévő 14 és 16 éves lányait Aszódon. Ezután a Heves vármegyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, majd a vonat elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, de túlélte.

A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok ugyanis nem voltak nála. Hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték.

A rendőrök a nagyobbik lánya ágyában megtalálták az elkövetéshez használt baltát, és megvizsgálták a lakásban lévő összes kést, valamint az otthoni naptárának bejegyzéseit. Hátborzongató részlet, hogy a férfi május 21-re azt írta be a naptárba: End (azaz vég).

A Police.hu azt írja, férfit többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „a gyerekeket nem akartam bántani”.

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. A szakértői vizsgálatok alapján vélelmezhetően a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek gerjedtek haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság L. Tamás ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top