nlc.hu
Aktuális

Letartóztatták a lányaival végző aszódi férfit

Letartóztatták az aszódi gyerekgyilkosságok gyanúsítottját

Végre meg tudták hallgatni a férfit, aki felfoghatatlan tette után öngyilkosságot kísérelt meg.

Letartóztatták azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg – írja a hvg.hu a Budapest Környéki Törvényszék közleménye alapján.

A Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el, miután meghallgatta a gyanúsítottat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folytat büntetőeljárást a férfi ellen.

aszódi kettős gyilkosság helyszínelés

Fotó: MTI

A bírósági közlemény szerint miután a gyanúsított és felesége házassága megromlott, a nő és a két lányuk 2018-ban elköltözött, a házasság felbontását 2019-ben kezdeményezte. A kirendelt szakértő véleménye szerint sem az anya, sem az apa esetében nem volt feltárható pszichés zavar, a gyerekek nevelésére mindkét szülő alkalmas volt, és egyik szülő részéről sem volt kimutatható veszélyeztető tényező.

A házasságot 2022 áprilisában bontották fel hivatalosan, a bíróság a gyerekeket az anyjuknál helyezte el, az apa részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított. A hvg.hu azt írja, arra már nem tért ki a közlemény, hogy az anya 2019 óta négyszer is feljelentette a gyerekei apját.

A férfi a válást követően határozta el, hogy végez a gyerekeivel és saját magával is. A két gyermek láthatásra ment az Aszódon élő édesapjukhoz  amikor a férfi 2022. május 20-án éjjel mindkettőjüket megölte, majd másnap délelőtt sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot.

A bíróság azért döntött a letartóztatás mellett, mert a férfi „szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye”.

A férfiról eddig a legfrissebb hír az volt, hogy az öngyilkossági kísérlete után életveszélyes állapotban van – ezek szerint mostanra már olyan állapotba került, hogy meg tudták hallgatni, de az állapotát nem részletezte a törvényszéki közlemény.

Nemrég kollégánk írt cikket elemzést arról, hogy a láthatáson történt gyilkosságok súlyos rendszerhibák tünetei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top