nlc.hu
Aktuális

Életfogytiglan az aszódi családirtónak

Életfogytiglan vár az aszódi apára, aki a láthatás alatt ölte meg a lányait

A kegyetlen apát feltételesen sem engedhetik majd ki.
aszódi családirtás,

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés helybenhagyását indítványozta azzal a férfival szemben, aki brutálisan megölte gyermekeit – számolt be az ügyészség.hu.

A férfi 2022-ben elvált, a bíróság a két kiskorú gyermekét az édesanyjánál helyezte el. Emiatt az apa elhatározta, hogy megöli a 16 és a 14 éves lányait a láthatás során. Beszerzett egy baltát, majd 2022. május 20-án este, az aszódi lakásában – miután a lányai lefeküdtek aludni – többször lesújtott rájuk azzal. A gyerekek perceken belül belehaltak a sérüléseikbe.

 

A Budapest Környéki Törvényszék az aszódi családirtót többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt tényleges, fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál. Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését.

A meggyilkolt lányok évek óta rettegtek az apjuktól, az idősebb lány csak azért volt hajlandó elmenni hozzá Vámosgyörkről, hogy a húgát megvédje. A lányok édesanyja korábban négyszer jelentette fel a volt férjét, kétszer kért ellene távolságtartást. A férfit három ügyben is elmarasztalták, mégis megillette a kötelező láthatás joga.

Az elsőfokú ítélet helybenhagyása esetén – egy külön eljárásban – 40 év szabadságvesztés letöltését követően vizsgálják majd felül további fogva tartásának indokoltságát.

Kiemelt fotó: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top