nlc.hu
Aktuális

Aszódi kettős gyilkosság: Öt rendőr kapott fegyelmit

Öt rendőr kapott fegyelmit az aszódi kettős gyilkossággal kapcsolatban

Az anya bejelentette a lányai eltűnését, de így is egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra.

Lezárult az a tényfeltáró vizsgálat, melyet Balogh János országos rendőrfőkapitány rendelt el az egész országot megrázó aszódi kettős gyilkossággal kapcsolatos rendőri mulasztások miatt – tudta meg a 24.hu az ORFK sajtóosztályától.

aszódi kettős gyilkosság helyszínelése

(Fotó: MTI)

Mint ismeretes, az apa baltával végzett a 14 és 16 éves lányával a láthatás ideje alatt, majd a vérfürdő után öngyilkos akart lenni, és egy mozdonynak rohant. Az anya jelentette be a lányai eltűnését a rendőröknek, és azt is elmondta, hogy szerinte veszélyben vannak, de így is egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra. A rendőrök kivonultak ugyan a házhoz, ám nem mentek be.

Az állományilletékes parancsnokok öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárásokat, amelyekben különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú ­– fenyítéseket szabtak ki. A vizsgálat megállapította, hogy a bizonyított szakmai mulasztások nem voltak befolyással a bűncselekmény végkifejletére, a gyermekek halálára
– közölte a lapnak küldött válaszában az ORFK sajtóosztálya. A közlemény utóbbi mondata minden bizonnyal arra utal, hogy a két lány már halott volt akkor, amikor a rendőrök először kimentek a házhoz.

Azt írták, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes megosztotta a feltárt szakmai hiányosságokból levonható tapasztalatokat a különböző szolgálati ágaknál dolgozó szakemberekkel.

Mint ismert, a lányok láthatásra érkeztek az apjukhoz május 20-án. Az apa valószínűleg még aznap éjjel végzett velük, majd megpróbált végezni magával is. L. Tamást életveszélyes állapotban vitték kórházba, és csak egy héttel ezelőtt tudták kihallgatni gyanúsítottként az állapota miatt.

Az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett panaszt a kihallgatása során, de a kérdésekre nem válaszolt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását, annak helyéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top