nlc.hu
Család
Baltával vertek halálra egy kutyát Püspökszilágyon

Baltával verték agyon egy idős néni kutyáját, Boriszt

A barátságos eb elszökött otthonról, élettelen testére egy tűzoltó kertjében bukkantak rá.
Borisz az agyonvert berni pásztor

Ahogy azt a kutya gazdája, Margit néni a Blikknek mesélte, Borisz kedves kutya volt, akit tíz éven át családtagjukként szerettek. Mivel a 81 éves néni egyedül élt, különösen sokat jelentett neki az állat közelsége

Azt, hogy Borisznak ismét nyoma veszett, pénteken vették észre, ezért Margit néni lánya és veje azonnal a keresésére indultak. Püspökszilágy határában, egy ház udvarában találtak rá, olyan állapotban, hogy már nem lehetett rajta segíteni.

„Teljesen összetörtünk a feleségemmel. Rögtön látszott, hogy agyonverték szegény Boriszt. Az ott élő férfitól megtudtam, hogy egy baltával végzett vele. Szólhatott volna, megkereshetett volna, de inkább kivégezte szegényt. Pedig pontosan tudhatta, hogy hozzánk tartozik. A felesége ugyanis a napokban már sérelmezte, hogy kiszökött, a gyerekeiket pedig állítólag összekoszolta. Ezen kívül soha nem okozott semmi bajt. Rejtély, hogy hogyan került be az udvarukba, magától sosem csinált ilyet” – mesélte a lapnak Péter.

A Blikk értesülése szerint a kutyát agyonverő férfi az egyik fővárosi kerületben dolgozik hivatásos tűzoltóként. Megtudták továbbá azt is, hogy a Váci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya állatkínzás vétsége miatt folytat büntetőeljárást, gyanúsítotti kihallgatásra azonban egyelőre nem került sor.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top