nlc.hu
Család

Sajátos büntetést talált ki videójáték-függő fiának egy apa

Éjszakai videójátékozáson érte a fiát, olyan büntetést talált ki neki, amit örökre megemleget

Hiába volt másnap iskola, a gyereket cseppet sem érdekelte, az apuka viszont ütős büntetést talált ki neki.
Videójátékozó kamasz fiú

Azt, hogy a jóból is megárt a sok, saját bőrén tapasztalta meg egy kínai gyerek, akit éjjeli videójátékozáson ért az apukája. Szülei hiába ügyeltek kényesen arra, hogy legalább hétköznapokon feküdjön le időben, a fiú azt hitte, sikerül kicseleznie a felnőtteket.

Az édesapa, aki mégis fülön csípte az éjjel játszó gyereket, nagyon mérges lett, ezért különös büntetést talált ki: nem kiabált a gyerekkel és nem is kezdett fenyegetőzni, sőt! Azt mondta neki, hogy mostantól hosszú órákon át játszhat, még a holnapi iskolát is kihagyhatja emiatt. A kiskamasz először azt hitte, hogy rosszul hall, de örömmel konstatálta, hogy az apja komolyan beszél, így nagy örömmel játszott reggel 7-ig.

Ekkor kezdett rajta elhatalmasodni a fáradtság, ezért úgy döntött, hogy lefekszik, de az apja nem engedte neki: emlékeztette, hogy szabadnapot vett ki az iskolából azért, hogy játszhasson, szóval ismét joystickot kellett ragadnia és folytatnia kellett a videójátékozást, immár szülői utasításra. 

A férfi azt mesélte, hogy a fia többször is elbóbiskolt játék közben, de ő mindig felrázta és játékra kényszerítette, egészen este 6:30-ig! Ez azt jelenti, hogy a kissrác 17 órán át játszott egyfolytában, ami a végén már fizikai fájdalmat okozott neki. Innentől kezdve szinte könyörgött az apjának, hogy engedje lefeküdni, és nem győzött fogadkozni, hogy soha többé nem fog éjjelente játszani.

Az apa módszere vegyes reakciókat váltott ki a netezőkből, volt, aki szerint zseniális megoldást talált, mások viszont igazi kegyetlenségnek tartották, amit csinált. Kínában egyre több szülő alkalmazza a „kutyaharapást szőrével”-módszert arra, hogy jobb belátásra bírja a gyerekét, egy szülőpár például az éjszakai tévénézést oldotta meg hasonló metódussal.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top