nlc.hu
Család

Kiderült, hogy a lengyel nő-e Madeleine McCann

DNS-tesztet végeztettek a nővel, aki Madeleine McCann-nek vallotta magát

DNS-tesztet végeztettek azzal a nővel, aki Madeleine McCann-nek vallja magát.

Julia Wendell azt állította magáról, hogy ő a gyermekkorában eltűnt Madeleine McCann. Ennek igazolására végül három DNS- és egy genetikai teszten vett részt, eredményük április 4-én lett nyilvános. Mint kiderült, a nő magánnyomozója szerint Julia Wendell 100 százalékosan Lengyelországból származik. Egy kis százalékban litván és orosz, de a teszteredmények azt mutatják, hogy lengyel.

Annyira nem meglepő az eredmény, hiszen korábban egy svájci cég, az Ava-X arcfelismerő technológiával összevetette Madeleine McCann és Julia Faustyna fotóját, és arra jutott, hogy szinte kizárt, hogy ugyanarról az emberről lenne szó.

Madeleine McCann

Fotó: Getty Images

Ahogy azt mi is megírtuk, Madeleine McCann nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Tavaly hivatalosan is meggyanúsította a portugál rendőrség a német Christian Brücknert a kislány eltűnése ügyében. A börtönben ülő férfi ellen nem emeltek vádat, de mivel az ügy rövidesen elévülne, a hatóságok lépéskényszerben voltak. Brückner évek óta tagadja, hogy köze lenne a kislány eltűnéséhez.

(RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top