nlc.hu
Család

Egy arcfelismerő program szerint is kizárt, hogy Julia Faustyna lenne Madeleine McCann

Új bizonyíték: kizárt, hogy igazat mond a fiatal nő, aki azt állítja, ő Madeleine McCann

Az arcfelismerő szoftver eredményei alapján nagyon minimális esély van arra, hogy ugyanarról a személyről van szó.

Egy svájci cég, az Ava-X arcfelismerő technológiával összevetette Madeleine McCann és Julia Faustyna fotóját, és arra jutott, hogy szinte kizárt, hogy ugyanarról az emberről lenne szó, írja a Telex.

Mint ismert, Madeleine McCann egy portugáliai nyaraláson tűnt el 2007-ben, és azóta sem sikerült nyomára bukkanni. Nemrég jelentkezett egy fiatal lengyel nő, aki azt állítja, valójában ő Madeleine McCann. Julia Faustyna állításait sokan fogadták kételkedve, családja pedig nemrég egy közleményt adott ki, amiben leírják, a 21 éves nő a vérszerinti rokonuk, és nem értik, miért állt elő ezzel a történettel.

2012-ben tettek közzé egy képet arról, hogyan nézett ki Madeleine McCann eltűnésekor, és hogyan nézhetett ki 9 évesen.

2012-ben tettek közzé egy képet arról, hogyan nézett ki Madeleine McCann eltűnésekor, és hogyan nézhetett ki 9 évesen. (Fotó: Teri Blythe/Metropolitan Police Service/AFP)

Az Ava-X eredménye is azt bizonyítja, hogy a nő állítása nem igaz. A cég azon technológiáját alkalmazta, amelyet rendőrségi ügyekben, bűnügyek elkövetőinek az azonosítására, illetve civil szervezetekkel együttműködve, eltűnt vagy örökbefogadott gyerekek szüleinek a megtalálására szoktak használni. Amikor a lengyel nő gyerekkori és felnőtt fényképét hasonlították össze, meg is állapították az egyezést, a képeit az eltűnt lány fotójával összehasonlítva azonban már más eredményt kaptak.

Az Ava-X vezetője, Christian Fehrlin hozzátette, hogy 100 százalékban soha semmit nem lehet kizárni, de ahhoz elég pontos a szoftver, hogy 90 százalék fölötti bizonyossággal állítsa, Julia Faustyna nem Madeleine McCann.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top