nlc.hu
Család

Megkerült egy évekkel ezelőtt eltűnt kislány

Megkerült a 3 évvel ezelőtt eltűnt kislány

Valóságos karácsonyi csodát élt át az eltűnt kislány édesanyja.
Megkerült egy eltűnt kislány

A most négy és fél éves Lillát annak idején az édesapa szakította el az édesanyjától. A Blikk értesülései szerint a férfi fogta és magával vitte Ausztriába, állítása szerint az exe veszélyeztette a gyerek életét.

Amit eddig tudni lehet az ügyről:

  • Az elmúlt időszakban az édesanya semmit sem tudott az eltűnt lányáról.
  • A rendőrség eltűntként nyomozott utána, noha az édesapja állította, hogy visszaadta anyjának.
  • Lillát azonban a tavaly jogerősen megnyert gyermekelhelyezési per ellenére sem kapta meg a nő.
  • A kislányt végül december 12-én találták meg az apa barátainak vidéki rokonságánál. Az nem derült ki, hogy került oda, vagy hogy mit élt át az idő alatt. 

Lillát az elmúlt hetekben megvizsgálta egy gyermek-ideggyógyász, aki mindent rendben talált nála, a közeljövőben pedig egy pszichológust is meglátogatnak, hogy kiderüljön, hasznos lenne-e a gyermek számára, hogy vele egykorú közösségbe menjen.

A kislány érthető módon először meg volt zavarodva a történtek miatt, ám a karácsony  már nyugodt hangulatban telt.

„Jól töltötték a karácsonyi ünnepeket, és az elmúlt hetekben egymásra találtak” – mesélte dr. Volni Emese, az édesanya ügyvédje a Blikknek, aki azt is elárulta, hogy Lilla lassanként megnyílt újra édesanyjának.

A nehéz anyagi helyzetben lévő édesanya gyűjtést rendezett Lillának, és nagy örömére a vártnál sokkal több felajánlás érkezett, így az ügyvédje elmondása szerint ma már semmiben sem szűkölködnek.

Mindeközben Lilla édesapja elindított egy védelembevételi eljárást.

Ezt az édesanya és az ügyvédje a kormányhivatalnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is megtámadtak Azt is kérték, hogy jelöljenek ki egy másik gyámhivatalt az eljárás lefolytatására, ugyanis szerintük nem tud elfogulatlanul dönteni az a hivatal, ahol az apának korábban azt javasolták, hogy vigye külföldre a kislányt.

A kiemelt kép csak illusztráció. (Pexels)

Bizarr eltűnések:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top