nlc.hu
Család

Tényleges életfogytiglant töltő nő

Száznál is több késszúrással ölte meg kislányát, de mégsem emlékezett rá

Magyarországon egyetlen nő tölti tényleges életfogytiglani büntetését, aki száznál is több késszúrással ölte meg gyermekét. Az anya egy panzióba vitte el kislányát a tavaszi szünet alatt, ahol meggyilkolta kislányát, azonban mégsem emlékezett a történtekre.
Cellák ajtajai egy börtön folyosóján

Magyarországon egyetlen tényleges életfogytiglanit töltő ember van, aki nem más, mint az az édesanya, aki száznál is több késszúrással ölte meg 8 éves kislányát – írja a HVG

Á. Anikó pere 2016-ban kezdődött el, amikor elvitte kislányát egy panzióba a tavaszi szünet alatt, édesapja beleegyezésével. Az anya rendszeresen ivott, mindamellett, hogy gyógyszert szedett, így a család külön élt. Á. Anikó a panzióban jött rá, hogy volt párja és annak új családja a lányával együtt külföldre szeretne költözni. Szintén ekkor szembesült vele, hogy lánya az apja élettársát hívja anyunak. Az anya bevallotta, hogy ezután körülbelül 30-40 szem nyugtatót vett be, majd két üveg pezsgőt ivott, ezután pedig nem emlékszik a történtekre. 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte, hogy jelenleg Magyarországon 450 fő tölti életfogytiglani szabadságvesztését. A 450 főből mindössze 72-en töltenek tényleges életfogytiglanit, akikből 71 férfi és 1 nő, aki a jelenleg 50 éves Á. Anikó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top